dimecres, 27 d’abril del 2011

ENS VA VISITAR UN CAMPIÓ DEL MÓN!!!

El dimarts 26 d’abril l’Alberto Coto, campió mundial de càlcul mental va visitar alguns centres de Rubí i va estar a l’escola de Primària del Turó de Can Mates i a l’institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat.


Durant una hora va deixar als alumnes de 4t i 5è de l’escola per una banda i a un grup de professors, pares i alumnes de l’institut per una altra, bocabadats amb les seves demostracions de rapidesa en el càlcul d’una suma de 15 xifres, d’arrels cúbiques, de multiplicacions de 5 xifres,…

Alberto Coto va explicar la importància que té exercitar la memòria, la realització de càlculs mentals relativitzant l’ús de caluladores, els trucs per a realització de les operacions algebraiques habituals i va presentar el seu nou llibre: “La magia de los números”.

Però el més enriquidor van ser els missatges pedagògics que va fer arribar: el tenir ganes de fer les coses és bàsic per a la seva realització, no ens hem d’obsessionar, hem d’aprendre a adaptar-nos a l’entorn i que tot es pot aconseguir amb esforç i treball. Amb molta pràctica! com deia ell.

En l’actualitat destacar missatges referents a la cultura de l’esforç i el treball, a tenir ganes i motivació per fer les coses i a la capacitat per ser flexibles i equilibrats, sense caure en l’obsessió per les noves tecnologies es considera bàsic per educar a les noves generacions.

A la seva pàgina web www.albertocoto.com podreu trobar les dades del seu currículum on destaquen els seus TRES rècords Guinnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada