diumenge, 10 d’abril del 2011

Campanya 23 - s

Aprofitem aquest espai per explicar que aquesta campanya el que pretén és el següent:

23 - s vol dir 23 segons, que és el temps que s'ha calculat que ja surt rentable apagar els llums, les nostres referències són treballs de recerca de batxillerat i particularment el programa "Caçadors de mites", (per veure un resum cliqueu aquí ) les seves conclusions són:


"Sempre és millor apagar qualsevol tipus de llum si no s'està fent servir, gairabé no hi ha excepcions. En el cas de tubs fluorescents s'estalvia energia apagant-los a no ser que l'interval de temps durant el qual estiguin apagats sigui inferior a 23 segons. S'ha de dir que les pauses de menys de 23 segons són poc habituals..."




En el nostre cas, no fer servir els llums vol dir per exemple quan sortim de les aules, a més a més les nostres pauses són de mitja hora a mig matí o de dues hores al migdia. Des d'aquí encoratgem a establir mesures perquè dins de cada grup classe es pugui potenciar el fet de reduir el consum elèctric apagant el llum cada vegada que no es fa servir. Alguns membres de la Comissió també han suggerit que es faci servir llum natural cada vegada que es pugui, aprofitant que ha arribat la primavera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada